Inray 10 vuotta – taidolla, tuurilla, ennakkoluulottomasti

Halusimme juhlistaa Inrayn 10-vuotista taivalta, joten kutsuimme paikalle energia-alan asiantuntijoita. Kaksipäiväiseen asiakastapahtumaan saapui hyväntuulinen porukka ympäri Suomea. Seminaarin avasi toimitusjohtaja Janne Kovanen, joka kertoi Inrayn matkasta, johon on mahtunut monia seikkailuja, haasteita, sekä hyvää että huonoa tuuria, ammattitaitoa ja onnistumisia. Tästä jatkettiin asiantuntijoiden puheenvuoroilla muun muassa polttoaineiden laadunmäärityksen haasteista, kuormakohtaisen mittaustiedon hyödyntämisestä polttoaineen hankinnassa, polttoaineen laadun vaikutuksista kattilan toimintaan sekä biopolttoaineiden markkinatilanteesta. Nämä mielenkiintoiset esitykset saivat aikaan paljon keskustelua ja pohdintaa.

Asiapitoisen päiväohjelman jälkeen tämä joukko lähti ennakkoluulottomasti kokeilemaan haulikkoammuntaa, hyisestä ja sateisesta syyskuun kelistä huolimatta. Parhaiten osuneet ampujat palkittiin asiaankuuluvin palkinnoin.

Seuraavana aamuna oli järjestetty ohjelmaa paikalliselle voimalaitokselle, Etelä-Savon Energialle. Tuotantojohtajan puheenvuoron ja voimalaitosesittelyn jälkeen vierailu huipentui polttoaineen kosteuspitoisuuden näytteenottoon. Jokainen sai valitsemallaan näytteenottimella koota metsätähdekasasta edustavan näytteen, joka sen jälkeen uunikuivattiin. Lopuksi kasa ajettiin Inrayn röntgenin läpi, ja kahden eri menetelmän tulokset yhdistettiin alla olevaan kuvaajaan. 11 näytteenottajasta kaksi osui lähes röntgenin keskiarvoon, ja muilla tulos heitteli enemmän tai vähemmän. Lohdutukseksi voidaan kuitenkin todeta, että kaikki saivat oikean tuloksen nykyisin yleisesti käytössä olevilla ohjeilla. Kaikkein lähimmäksi osui Flametech Oy:n Riku Nurminen, jolle lähtee muistoksi hieno näytteenottokaira.

Inray kiittää mukana olleita, teitte tapahtumasta erittäin onnistuneen! Tästä on hyvä jatkaa.