Inrayn sponsoroimien nuorten urheilijoiden kuulumisia

Kuva Pohjoismaiden ottelumestaruuskilpailuiden Suomen joukkuea

Noin vuosi sitten haimme sponsoroitavia nuoria lupaavia urheilijoita. Saimme lukuisia hyviä hakemuksia ja päädyimme valitsemaan kaksi suunnistaja Vinski Malisen ja kymmenottelija Lassi Nalkin. Vuosi on mennyt nopeasti ja urheilijoiden kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä.

Vinski saavutti toukokuussa 2022 ensimmäisen SM-mitalin ollessaan kolmas SM-sprintissä Jyväskylässä ja hänet valittiin edustamaan Suomea Nuorten Eurooppa-cupiin Saksaan. Kilpailuja kertyi paljon, kuten Jukola ja syksyn SM-kisat ja Saksan Eurooppa-cupin kilpailut.

Tulevaa kautta Vinski kommentoi seuraavasti: “Talven treenit ovat menneet hyvin ja ilman minkäänlaisia ongelmia. Olen juuri palaamassa Suomeen kymmenen päivän mittaiselta suunnistusleiriltä Etelä-Norjasta. Leiri oli onnistunut ja hyviä maastoja riitti. Keväällä on ohjelmassa SM-keskimatka Vaasassa, sekä kevään ja alkukesän aikana näyttökisat nuorten arvokisoihin. Näyttökisojen jälkeen selviää, pääseekö arvokisoihin edustamaan Suomea. Suurviesteistä luvassa on ainakin Jukola Porvoossa. Heinäkuun alussa on tarkoitus kisata Kainuun rastiviikolla Kuhmossa. Elokuussa alkaa taas syksyn SM- kisat, jolloin kisoja on lähes joka viikonloppu.”

Kuva Suunnistusleiri Etelä-Norjassa. Kuvassa Joonas Ahola, Ilari Sulkula, Vinski Malin ja Pau Llorens Caellas

Lassin hyvin sujuneen treenikauden jälkeen tapahtui harmittava loukkaantuminen kesäkuussa järjestetyissä Pohjoismaiden ottelumestaruuskilpailuissa. Lupaavalta näyttänyt kunto, vireystila ja tuloksentekeminen katkeroituivat heti ensimmäisessä lajissa, 100 metrin juoksussa, oikean takareiden revähdykseen täydessä vauhdissa. Onneksi paikalla oli akuutti lääkintä- ja ensiapu (SUL) ja saatiin kuntoutuminen käynnistettyä jalalle välittömästi.


Kuva Ensiapua reisivammaan Pohjoismaiden ottelumestaruuskisoissa

Magneettikuvien tuloksista todettiin, että takareidessä pintarepeämä, jonka kuntoutus on vaatinut aikaa ja pari kuukautta sitten leikkauksen. Lassin katse on kuitenkin jo tulevissa kisoissa: “Tähänastinen kuntoutus on edennyt hyvin, mutta tietysti ei voi tietää miten tulevaisuudessa jalka käyttäytyy. Suunniteltu kuntoutuksen aika on, että heinäkuun lopussa pystyisi juosta jo hyvinkin, ja kesällä jo kilpailemaan mm. SM -kisoissa. Tarjolla olisi myös U20 EM -kisat, mutta tulosrajan aikaraja tulee liian nopeasti todennäköisesti vastaan. Valmentajan kanssa vielä tarkennetaan kauden suunnitelmia.”