Kiireinen alkuvuosi käyttöönottorintamalla

Inrayllä on käynnissä toimitusprojekteja ympäri Suomea ja Tanskassa. Osa toimituksista on käytössä oleviin laitoksiin, joissa projektin toteutusaika on varsin lyhyt. Uusien laitosten osalta projektin kesto on pidempi, sillä meidän osuus kulkee samassa aikataulussa kokonaisaikataulun mukana. Alkuperäiset aikataulut ovat projektien edetessä päivittyneet mikä on johtanut siihen, että on paljon projekteja samassa vaiheessa ja ajoittain resurssit ovat olleet 110 %:sti käytössä. Kesää kohti alkaa jo helpottamaan kun osa toimituksista on jo saatu luovutettua, mutta uusia projekteja on luvassa.

Kaukaan Voimalla FUELCONTROL -järjestelmä otettiin vastikään tuotantokäyttöön. Tanskan toimitusprojektissa mittausjärjestelmä saatiin luovutettua ja seuraavaksi odotellaankin kattilan valmistumista, jotta päästään tuotantokäyttöön. Helsingissä ja Tampereellakin alkaa järjestelmien käyttöönotto lähestyä loppuaan. Vuosaaren uusi biovoimala käynnistyi loppuvuodesta 2022 ja polttoainerekkaliikenne on on ollut vilkasta talven kylminä aikoina. Kaikkien neljän vastaanottoaseman kautta tuleva polttoaine skannataan kahdella FUELCONTROL järjestelmällä ennen seulomoa. Kuormakohtainen mittausdata siirtyy välittömästi polttoainetietojärjestelmän käyttöön. Tampereen Naistenlahdessa on projekti edennyt kattilan osalta keskeytymättömään koeajoon mikä tarkoittaa myös siellä vilkasta rekkaliikennettä. Purkupaikka kakkosen kautta tuleva polttoaine on mitataan jo röntgenillä ja ykkösaseman myös sen jälkeen, kun linjan automaation muutokset on saatu valmiiksi.

Välillä täytyy valita vähän nopeampi kulkuneuvo.